fbpx
Сьогодні
13:29 09 Жов 2018

Уряд Македонії почав процедуру зміни назви країни

Уряд Македонії на позачерговому засіданні затвердив пропозиції змін у конституцію щодо зміни назви країни на Північну Македонію.

Про це повідомив речник уряду Міле Бошняковський, передає Радіо Свобода.

Окрім додавання до назви "Північна", у преамбулі основного закону пропонують більш детально обґрунтувати засади державності Македонії. Третя і четверта поправки стосуються взаємин держави з сусідніми країнами.

Для ухвалення конституційних змін необхідно ще дві третини голосів депутатів парламенту. Прем'єр-міністр Македонії, соціаліст Зоран Заєв закликав усі політичні сили їх підтримати.

Представники опозиції заявили, що не голосуватимуть за зміни, оскільки їх не підтримав народ на референдумі.

Греція тривалий час блокувала приєднання Македонії до Євросоюзу і НАТО, не визнаючи назву балканської країни. Грецька влада вказувала, що історична область Македонія включає в себе, в тому числі, північну частину нинішньої Греції.

Цього року Скоп'є і Афінам вдалося досягти компромісу, в рамках якого Македонія має змінити назву на "Північна Македонія", що дозволить їй приєднатися до ЄС і НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: