fbpx
Сьогодні
Фото 14:45 09 Жов 2018

Іноземцям представили новий український комплекс залпового вогню БМ-21 "Берест"

На міжнародній виставці "Зброя та Безпека" представили нову бойову машину реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Берест".

Про це повідомляє прес-центр "Укроборонпрому".

"Шепетівський ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", здійснив глибоку модернізацію старої 122-мм реактивної системи залпового вогню.

При цьому, тепер у виробництві ракетного комплексу використовуються лише українські комплектуючі.

Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ "Берест" і вперше демонструється на міжнародній виставці "Зброя та Безпека".

"Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", що нині стоїть на озброєнні Збройних Сил України.

"Використання сучасних цифрових технологій та нове шасі вітчизняного виробництва надають "Бересту" ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ", – кажуть "Укробронпромі".

Однією з особливостей нової машини стала цифрова система управління вогню, яка дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема завдяки топогеодезичній прив'язці.

" Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді поступають з дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція у рази підвищує точність та ефективність ведення вогню", – пишуть у концерні.

Ще однією особливістю нової РСЗВ є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 у "Граді".

"Берест" встановлений на новому шасі від "КрАЗ" – 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має в експлуатації компонування "кабіна над двигуном" та обладнане дворядною 4-х дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити розрахунок та всю необхідну апаратуру управління вогнем.

"Загалом, "Берест", у порівнянні із "Градом", має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню",-  підсумували представники "Укроборонпрому".

Берест Берест Берест

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: