fbpx
Сьогодні
21:30 09 Жов 2018

Енергоефективність: Харківський політех отримає від Європейського банку понад €20 млн

Європейський інвестиційний банк виділить Національному технічному університету "Харківський політехнічний інститут" на термомодернізацію основних корпусів 22 мільйони євро.

ХПІ першим із семи вузів отримає фінансування у рамках проекту "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток", покликаного допомогти українським університетам ефективно використовувати енергоресурси, передає Урядовий Кур'єр.

Наразі представник Європейського інвестиційного банку (Бельгія) Ніколя Лапіте оглянув всі 48 об'єктів НТУ "ХПІ", які беруть участь у європейській програмі, поспілкувався зі студентами та молодими вченими кафедри інтегрованих технологій, процесів і апаратів, провів низку зустрічей з керівництвом вузу.

Харківський політехнічний інститут дуже сумлінно готувався до проекту. Вуз відвідала група з європейського аудиту, яка вивчила всі пропозиції і повністю підтвердила розрахунки, проведені фахівцями університету.

"ЄІБ прийняв рішення виділити перший транш у розмірі 22 млн євро для виконання першої стадії робіт, пов'язаних з енергозбереженням основних корпусів нашого студентського містечка, – пояснив ректор ХПІ, професор Євген Сокіл. – Проект поліпшує умови навчання студентів, а також дозволяє їм отримати не тільки теоретичні знання у сфері ресурсоенергозбереження, а й практичні – пов'язані з найостаннішими досягненнями світової науки».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: