fbpx
Сьогодні
Лист 12:27 09 Жов 2018

Балух припиняє голодування і просить виконати його останню волю у разі смерті

Засуджений у Криму український активіст Володимир Балух вирішив припинити голодування, але написав про свою останню волю у разі смерті.

Про це йдеться у листі Балуха, передають "Крим.Реалії".

"Використавши останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де б горіли паростки здорового глузду або натяк на честь, я вирішив припинити режим голодування", – написав Балух.

Також він просить виконати свою останню волю у разі, якщо він не переживе виходу з голодування.

"В разі фізичної або психічної смерті, не залишати моє тіло на окупованій території. Місце перебування тіла лишаю обрати своїй родині. Я б волів, щоб це була сільська місцина на березі Дніпра неподалік Києва", –  написав політв'язень.

Станом на 9 жовтня Балух голодує 205 день. Ув'язнений окупантами в анексованому Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

3 жовтня так званий "Верховний суд" окупованого Криму пом'якшив на місяць вирок українському активісту Володимиру Балуху до 4 років і 11 місяців колонії і 10 тисяч рублів штрафу.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він каже, що зазнав репресій через проукраїнську позицію, зокрема ‒ через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Лист Балуха Лист Балуха

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: