fbpx
Сьогодні
20:29 08 Жов 2018

Злочин проти людяності: у вінницькій в'язниці засудженого катували кілька днів

Співробітники "Вінницької установи виконання покарань № 1" кілька діб тримали в'язня у нелюдських умовах та порушували права засуджених до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє 8 жовтня прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що порушення виявила позапланова перевірка, зокрема, одного з в'язнів тримали у непристосованому для життя приміщенні.

"Вказану особу з явними ознаками розладу здоров'я тримали у непристосованому для цих цілей камерному приміщенні в жахливих антисанітарних умовах, без світла, водопостачання, каналізації, постільної білизни, засобів особистої гігієни, належного медичного забезпечення тощо", – повідомили у відомстві.

Також правоохоронці виявили, що співробітники установи намагалися підробити медичні документи в'язня.

У вінницькій в'язниці кілька днів катували засудженого

Крім того перевірка встановила систематичні порушення прав в'язнів, засуджених до довічного позбавлення волі.

"У житлових камерних приміщеннях виявлено молотки, пилки, колючо-ріжучі предмети, хімічні речовини, верстати, інші речі й обладнання, заборонене для вільного обігу серед в'язнів вказаної категорії", – йдеться в повідомленні.

Наразі в'язню, який піддавався катуванню, надали необхідну медичну допомогу і забезпечили належні умови тримання та нагляд лікарів.

За цими фактами правоохоронці зареєстрували кримінальні провадження за ст.ст. 127 (катування), 366 (службове підроблення) КК України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: