fbpx
Сьогодні
10:21 08 Жов 2018

"Вконтакте" без ухвали суду може передавати ФСБ персональні дані користувачів, - заява компанії

Соціальна мережа "ВКонтакте" відкрила спеціальний розділ, в якому розповіла про принципи передачі персональних даних користувачів російським силовикам.

Про це пише "Коммерсант".

У документі говориться, що компанія без рішення суду може передавати поліції, ФСБ і іншим відомствам номер мобільного телефону користувача, адресу його електронної пошти, час розміщення контенту, про який йдеться в запиті і 11 типів різних даних.

"Без судового рішення у нас можуть зажадати адресу особистої сторінки користувача, час та IP-адресу реєстрації профілю, номер мобільного телефону, адресу електронної пошти, час і IP-адресу останньої зміни пароля, історію зміни імені користувача та прикріпленого номеру мобільного телефону, час та IP-адреса розміщення зазначеного в запиті контенту, історію блокувань сторінки і звернень на підтримку, історію і перелік IP-адрес для входу на сторінку", – пишуть у "ВК".

При цьому приватні повідомлення користувачів соціальна мережа не видає без рішення суду.

3 жовтня Володимир Путін відправив на розгляд Держдуми законопроект про внесення змін до статті 282 Кримінального кодексу РФ ( "Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності"). Найчастіше саме за цією статтею виносять вироки за лайки і репости в інтернеті.

Згідно з поправками, кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 282 КК РФ настане тільки при повторному порушенні цього закону за один рік. Перше порушення буде йти згідно з Адміністративним кодексом, для цього в нього будуть внесені необхідні зміни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: