fbpx
Сьогодні
16:47 08 Жов 2018

В Каліфорнії штучному інтелекту заборонили видавати себе за людину

Губернатор штату Каліфорнія Джеррі Браун підписав проект закону, згідно з яким з 1 липня 2019 року будь-який робот, бот чи програма, керована штучним інтелектом зобов'язана повідомити про своє штучне походження до початку контакту з людиною.

Про це повідомляє NBC.

Новий закон покликаний "усунути той дисбаланс, що виник в сфері торгівлі в результаті розвитку AI".

Чиновники пояснюють, що необхідність в такого роду постанові зумовлена ​​тим, що штучний інтелект еволюціонував настільки, що сьогодні його легко сплутати з реальною людиною.

В результаті поширилася практика недобросовісної реклами, що використовує автоматизовані акаунти в соціальних мережах, які видають себе за реальних людей.

За їхньої допомоги компанії намагаються стимулювати купівлю і продаж товарів та послуг.

"Простий приклад – керовані ботами сторінки в соціальних мережах, які виглядають як профілі реальних людей і використовуються для того, щоб продавати вам ті чи інші товари або послуги. Великі корпорації мають цілі армії таких ботів, і це, ми вважаємо, загрожує конкурентній боротьбі ", – кажуть в уряді Каліфорнії.

Крім того, там нагадали про російських хакерів, які за допомогою керованих ботів хотіли вплинути на результат останніх президентських виборів в США.

Проте експерти кажуть, що закон не такий вже і суворий: досить додати в програму просте попередження в стилі "Я – робот" і закон буде формально виконаний.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: