fbpx
Сьогодні
Ситуація 10:12 08 Жов 2018

Підсумок боротьби з отруєннями водою в окупованій Макіївці

Щоб уникнути чергового падіння обличчям в бруд, влада тимчасово підконтрольних бойовикам територій сфальсифікували дані експертизи та приховують факт отруєння водою жителів Макіївки. Про це повідомляє представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський. Він вже не перший раз грунтовно описує злочини проти народу в "республіках".

За словами Лисянського, представники так званої "ДНР" повідомляють про 116 госпіталізованих в результаті інфекції кишкової палички (87 дітей і 29 дорослих). Станом на 4 жовтня з лікарень виписано 85 осіб, ще 7 дорослих і 9 дітей залишаються на лікуванні. Причини стількох отруєнь, природно, ховаються злочинною владою, нібито вони виникли нізвідки. Проблему подають як факт: захворіли люди – треба лікувати. У той же час, з причиною стількох отруєнь на окупованих територіях не бореться ніхто.

вода отравленная

Сам Лисянський повідомляв про 117 постраждалих. До того ж, вже відомо про ще 37 випадках, про які бойовики не говорять. Тому він вважає, що результати так званої експертизи "СЕС ДНР", яка не знайшла вірусів, є сфальсифікованими і проби швидше за все були взяті не з вогнища спалаху отруєнь – Гірницького району Макіївки. Власне, процесу перевірки якості води ніхто не бачив, а значить і стверджувати, що воду вивчали на предмет наявності вірусу, не можна. Як стверджує представник омбудсмена, влади бойовиків вирішили приховати справжню кількість постраждалих і заперечувати факт отруєння питною водою. Типовий метод влади бойовиків.

"За інформацією, отриманою з джерел на окупованій території Донецької області, пройшли домовленості всередині НВФ "ДНР", після яких тему з отруєнням місцевих жителів і неякісною водою було вирішено заперечувати. Вважаю, що дані окупаційних адміністрацій НВФ "ДНР" сфальсифіковані. Справжні дані про реальний стан справ з отруєнням людей окупаційними адміністраціями не розкриваються. НВФ "ДНР" навмисне замовчують ситуацію", – заявив Лисянський.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: