fbpx
Сьогодні
12:31 08 Жов 2018

На виборах президента Бразилії лідирує екс-військовий, якого прозвали "бразильським Трампом"

У Бразилії на виборах президента лідирує колишній військовий від Соціал-ліберальної партії Жаір Болсонару, який набрав 46% після підрахунку 79% бюлетенів.

Про це передає The Guardian.

Кандидат від лівої Партії трудящих, колишній мер Сан-Паулу Фернанду Аддад отримав 29,3% голосів. Найімовірніше, саме ці два політики зустрінуться в другому турі виборів.

Також більш ніж 134 осіб затримали через підозру в порушені виборчого законодавства, передає Globo.

Колишнього десантника, 63-річного Жаіра Болсонару називають "бразильським Трампом". Опоненти критикують його через нешанобливе ставлення до жінок, несприйняття одностатевих пар, та випади проти жителів бразильських фавел.

Болсонару підтримує запровадження у країні смертної кари і тортур, а також не приховує свого захоплення чинним президентом Сполучених Штатів.

Нагадаємо, в Бразилії 7 жовтня пройшли загальні вибори президента, віце-президента, депутатів парламенту, губернаторів усіх 26 штатів, а також депутатів регіональних законодавчих органів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: