fbpx
Сьогодні
14:11 04 Жов 2018

В Ужгороді 68% призовників проігнорували повістки до військкомату

Фото focus.ua

В Ужгороді майже дві третини призовників проігнорували повістки до військкомату.

Про це повідомляє прес-центр Ужгородської міської ради.

1 жовтня в Україні стартувала осіння призовна кампанія, яка триватиме до 31 грудня.

Під час осіннього призову-2018 в Ужгороді підлягають оповіщенню у військовий комісаріат 1377 призовників, з яких близько 100 мають проходити строкову службу.

"Наразі одна з головних проблем – неявка призовників у військкомат, при 100-відсотковому оповіщенні призовників у військкомат не прибули 68% молодих людей", – йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що строковики не братимуть участі у бойових діях на сході, а 92% призовників взагалі проходять службу у межах області.

Також міськрада нагадує, що призовники, які проходитимуть строкову військову службу, отримають одноразову грошову винагороду в розмірі 3524 грн. та щомісячно близько 450 грн.

"Підлягають призову 20-27-річні молоді люди, тому 18-19-річні юнаки автоматично отримують відстрочку від призову на строкову військову службу до досягнення ними 20-річного віку. Але вони зобов'язані прибути до військкомату для проходження медкомісії", – кажуть у міскраді.

За неявку за викликом до військового комісаріату передбачено накладення штрафу від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 грн).

"Якщо таке правопорушення скоєно повторно протягом року, то вдруге накладається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів. Найсуворіше покарання за неодноразове ухилення від строкової служби – обмеження волі строком до 3 років", – застерігає місцева влада.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: