fbpx
Сьогодні
Фото 13:41 03 Жов 2018

Вінниця отримала престижну європейську нагороду за інноваційні трамваї

Вінниця увійшла до вісімки найбільш передових міст Європи за підсумками конкурсу у сфері екологічного міського транспорту.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

"Маю дуже приємну новину: Вінниця – серед 8 найбільш передових міст Європи за підсумками цьогорічного Форуму європейської ініціативи CIVITAS!", – пише він.

Місто отримало найпрестижнішу нагороду у сфері "чистого" міського транспорту – CIVITAS Awards 2018.

Цією премією Європейська Комісія відзначила Вінницю за впровадження унікальної практики модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Місто перемогло у номінації Bold Measure Award – "За сміливий та інноваційний підхід" – разом із бельгійським містом Гент та німецьким Аахеном. Визначало кращих журі у складі експертів з питань мобільності, управлінців та представників мас-медіа.

У прес-релізі конкурсу коротко описали здобутки Вінниці.

"Вінниця модернізувала свій трамвайний парк, відреставрувавши старі транспортні засоби, створюючи нові трамваї VinWay. Вони мають безкоштовний Wi-Fi, нову систему відображення інформації та використовують на 40% менше електрики, ніж аналогічна модель. Такі ремонтні роботи коштують у п'ять разів менше, ніж закупівля нових еквівалентних моделей", – йдеться у повідомленні.

Європейська ініціатива CIVITAS об'єднує понад 300 міст та має на меті розвиток системи громадського транспорту в Європі та за її межами. Вінниця стала першим містом України, яке долучилася до цієї ініціативи у 2015 році.

VinWay

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: