fbpx
Сьогодні
11:26 03 Жов 2018

Росія профінансувала низку протестів у Києві для картинки в ЗМІ, - СБУ

Росія та українські політики-втікачі фінансують провокаційні акції в Києві, для відповідної картинки в ЗМІ.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає Рубрика.

"14 вересня СБУ попередила провокаційну акцію в Києві біля посольства РФ, яка ініційована одним із лідерів "Комітету порятунку України" Юрієм Котом, який тривалий час переховується на території РФ від кримінального переслідування", – розповів він.

Так, за задумом мала відбутися акція протесту з використанням гасел захисту російськомовного населення.

"Необхідно було інспірувати сутички протестувальників із представниками Нацполіції. Потім ця картинка мала бути розповсюджена у міжнародних ЗМІ", – розповів Кононенко.

Акцію було попереджено, в результаті проведення 11 обшуків, було отримано докази причетності до підготовки загаданої провокації функціонерів нового російського проекту – "Партии русских украинцев" або "ПАРУС".

Також ця організація виявилася причетною до проведення 24 серпня поточного року в Києві на Майдані Незалежності за вказівкою російської сторони акції під гаслом "День залежності", метою якої було заперечення європейського курсу держави.

Фото і відеозвіти були відправлені до РФ і розповсюджені у російських ЗМІ. Вони мали показати широкі протести на території України.

"Вилучено переписку, яка підтверджує безпосередню координацію та фінансування вказаних акцій лідером "ПАРУС" Юрієм Котом із території РФ. На виконання вказівок російських кураторів безпосереднім організатором провокацій було виготовлено відповідну агітаційну продукцію в одній із приватних типографій Києва, про що прозвітовано Коту", – сказав Кононенко.

При цьому зловмисники легалізували акцію в органах влади шляхом надання заявки від підставної особи, в якої раніше було викрадено паспорт громадянина України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: