fbpx
Сьогодні
10:16 03 Жов 2018

"Регіонали" платили Манафорту через офшор, який зареєстрували на українського перукаря

"Партія регіонів" оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта через офшор, який зареєстрували на вкрадений паспорт українського перукаря.

Про це передає ВВС, яке взяло інтерв'ю у чоловіка.

Київський перукар Євген Касєєв стверджує, що на його ім'я без його відома записали кілька фірм, й тепер через їхню діяльність чоловіка викликають на допити до Генпрокуратури, СБУ та податкової.

Ім'я Євгена Касєєва вперше з'явилося в журналістському розслідуванні у 2017 році. У тексті журналіста та політика Сергія Лещенка мова йшла про те, що офшорна компанія Neocom Systems Limited, зареєстрована на ім'я Касєєва, буцімто, перераховувала політтехнологу Полу Манафорту сотні тисяч доларів.

А у вересні цього року про цю ситуацію написала New York Times . Складні схеми реєстрації офшорів на підставних осіб привернули увагу спеціального прокурора США Роберта Мюллера і лягли в основу звинувачень проти пана Манафорта.

Газета написала про те, як ім'я 34-річного київського перукаря Євгена Касєєва зажило власним життям у фінансових паперах, які обчислювалися мільйонами доларів.

І сьогодні у США тривають судові процеси у справі Пола Манафорта, а київського перукаря періодично викликають на допити українські слідчі.

Хоч Євген Касєєв запевняє, що ніколи не те що не стриг, а навіть не бачив і не чув про існування такої людини, як Пол Манафорт, відтепер існує певний зв'язок між ним та скандальним політтехнологом.

"Після того, як у кінці 2017 року мене викликали до прокуратури і показали документи, підписані нібито мною – про переказ коштів, про закупівлю якоїсь електронної техніки – тоді я про це дізнався. Коли я їхав вже додому з прокуратури, то вирішив почитати, що це за справа і куди мене приписали з тим вкраденим паспортом", – розповів він виданню.

За його словами, у 2006 році його квартиру в Донецьку пограбували і вкрали паспорт.

"Винесли техніку та документи. І на той викрадений паспорт періодично спливають різні фірми. У 2008 році мене викликали в податкову інспекцію через несплату податків. І там була на той момент астрономічна сума – 300 млн гривень", – зазначає чоловік.

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення проти Манафорта в рамках двох кримінальних справ.

Перша розглядалася за місцем проживання Манафорта в Олександрії (штат Вірджинія) і в серпні завершилася обвинувальним вироком. Вона стосувалася фінансових махінацій та податкового шахрайства.

Друга буде слухатися у Вашингтоні. У цій справі політтехнолога звинувачують в змові проти США, відмиванні понад 30 млн доларів і наданні неправдивих свідчень. Також його звинувачують в недотриманні законів про розкриття інформації про лобіювання інтересів України і роботі як незареєстрованого іноземного агента Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: