fbpx
Сьогодні
17:54 03 Жов 2018

Кредит від ЄІБ: "Укрзалізниця" отримає €150 млн на розвиток інфраструктури

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про надання Україні кредиту на €150 млн, що передбачає фінансування модернізації і розширення залізничної лінії Долинська – Миколаїв – Колосівка.

Відповідний законопроект підтримали 234 народних депутата, передає Інтерфакс-Україна.

Так, ще 19 грудня 2016 року зі ЄІБ було укладено фінансову угоду Проект модернізації української залізниці.

Документ передбачає надання кредиту в розмірі €150 млн на будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації та зв'язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка.

Це дозволить збільшити рівень пропускної здатності напряму, забезпечити енергозбереження при здійсненні перевезень з/д транспортом і зменшити експлуатаційні витрати.

Крім того, реалізація даного проекту повинна допомогти вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку миколаївських портів, підвищити середню швидкість руху вантажних поїздів на ділянці на 20-25%.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України розпорядженням № 7-р від 31 січня 2018 року затвердив проект Реконструкція ділянки залізничного транспорту Долинська – Миколаїв з підвищенням пропускної спроможності напрямку Знам'янка – Долинська – Миколаїв.

З ЄБРР 30 грудня 2017 року було укладено угоду про надання позики за проектом електрифікації напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, яке передбачає надання кредитних коштів в розмірі €150 млн під держгарантію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: