fbpx
Сьогодні
12:01 03 Жов 2018

Голова районної адміністрації на Харківщині шпигував за ветеранами АТО на користь РФ, - СБУ

Росія завербувала у Харківській області голову райдержадміністрації і він за вказівкою ФСБ слідкував за ветеранами АТО.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає Рубрика.

"СБУ викрила, задокументувала та припинила діяльність голови однієї з райдержадміністрацій Харківщини, який у 2015 році під час перебування в окупованому Криму був завербований ФСБ", – розповів він.

Чиновник зустрічався з кураторами як на території Росії так й інших країни.

"Посадовець активно використовував опосередковані канали зв'язку: електронну пошту, видані кураторами мобільні телефони зі спеціальними мобільними додатками", – розповів Кононенко.

За даними СБУ передані чиновником до Росії відомості суттєво зашкодили нацбезпеці Україні.

"За його ініціативою у Харкові створили альтернативні організації ветеранів АТО, які замість допомоги ветеранам займалися здирництвом і збором інформації, що носить військовий і мобілізаційний характер. Їм вдалося зібрати списки учасників АТО, як чинних, так і ветеранів, які передали замовнику – російській стороні", – розповів заступник голови СБУ.

Спецслужба задокументувала факт наявності у чиновника подвійного громадянства – 20 лютого 2015 року на території окупованого Криму він отримав внутрішній паспорт громадянина РФ, який 12 квітня 2016 року управлінням міграції ГУ МВС РФ по Москві замінили на паспорт іншої серії.

"14 лютого 2016 року він був документований паспортом громадянина РФ для виїздів за кордон, а 14 червня 2016 року – індивідуальним податковим номером". – додав Кононенко.

За результатами розслідування чиновнику повідомили про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Планується оголошення його у розшук через те, що він переховується на території РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: