fbpx
Сьогодні
20:18 03 Жов 2018

Депутат Кононенко в бігах у Росії: виявлено махінації на 400 млн гривень

У Харкові депутат облради підозрюється в земельних оборудках за так званою "кооперативною схемою".

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

В рамках кримінального провадження оголошено підозру 50-річному депутату Харківської обласної ради. За попередніми даними слідства, депутат став одним із співзасновників обслуговуючого кооперативу, до статутних документів якого внесли недостовірні відомості про мету створення. "На папері" обслуговуючий кооператив повинен був "забезпечити житлом (будівництво житла) членів кооперативу". Насправді землю, яку абсолютно безкоштовно отримали кооперативники від Харківської міськради, розділили на ділянки по 0,2 га і розпродали під приватну забудову. Збитки громаді склали понад 400 млн гривень.

Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження виїхав до Російської Федерації. У зв'язку з цим прокуратурою Харківської області направлено повний пакет документів для звернення в Інтерпол з метою оголошення підозрюваного в міжнародний розшук. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє видання «Depo.Харків», мова йде про депутата Харківської облради Альберта Кононенко.

Згідно з декларацією за 2017 рік, сім'я Кононенко володіє трьома квартирами в Харкові, а також квартирою (вартість 3,6 млн грн) і машиномісцем в Києві. Крім цього, у власності депутата є недобудовані квартира і два паркомісця в Харкові.

Подружжя Кононенко задекларували шість годин елітних марок і шість статусних автомобілів. Згідно з декларацією, Кононенко є членом обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Сонячний містечко" (ОК "ЖБК" "Сонячне містечко").

У 2017 році Кононенко отримав 38,4 тис. грн зарплати в благодійному фонду "Слобожанщина". Однак депутат дав в борг 4,01 млн дол., 850 тис. євро, майже 300 тис. грн, підписав договір поруки на 28 млн грн, борг в будівництві – 323,9 тис. дол, позика – 760 тис. дол, 1,23 млн грн.

25 жовтня 2015 року був обраний депутатом Харківської обласної ради від партії "Відродження". Член постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: