fbpx
Сьогодні
15:01 02 Жов 2018

Рада підтримала у першому читанні надання громадянства іноземним учасникам АТО

Верховна Рада підтримала у першому читанні проект закону щодо надання українського паспорту іноземним добровольцям на Донбасі.

Про це повідомляє Рубрика.

Проект закону також передбачає мораторій на видачу іноземців-ветеранів АТО іншим державам, зокрема РФ.

За відповідний проект закону №3433 проголосували 252 парламентаря.

Проектом передбачено внесення змін до закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Зокрема, пропонується надати визначення терміну "участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості Україні" щодо іноземців та осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу підрозділам, які брали участь в антитерористичній операції (АТО).

Також пропонується визнати іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності України такими, що перебувають на законних підставах на території України, та надати можливість таким особам одержати посвідку на тимчасове проживання в Україні на час участі у захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

Крім цього, проектом передбачається встановлення обмежень щодо добровільного або примусового повернення таких іноземців та осіб без громадянства до держави-агресора або країн, що не визнають територіальну цілісність України або підтримують агресію проти України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: