fbpx
Сьогодні
08:48 01 Жов 2018

У Маріуполі чоловік усиновив 33 дитини

Геннадій Мохненко з Маріуполя всиновив 33 дітей, а також допоміг ще тисячам інших, які опинилися на вулицях міста.

Його історію розповідає "5 канал".

У чоловіка є також троє власних дітей окрім 33 усиновлених, проте чоловік вважає, що немає більшого щастя, ніж дати дитині будинок.

"У мене є хлопці, які дуже успішні. Роман Кім, який став чемпіоном світу з боксу. Йому зараз 19 років, і підлітком він почав займатися спортом. Один з моїх синів – професійний музикант. Він гітарист. Закінчив академію і зараз готує концерт з американськими колегами. Вони будуть на лінії фронту давати концерти для солдатів. Хлопчик з 6 до 12 років жив на вулиці. Він став одним з перших моїх прийомних синів. Зараз йому вже 31 рік. Андрій став крутим професіоналом ", – розповів Мохненко.

Він зазначив, що українці нині живуть зі стереотипами про дітей з інтернатів. Він пояснює, що більшість дітей, які згодом стали йому рідними, мали батьків наркоманів і алкоголіків, а також бандитів, але це не завадило їм стати хорошими дітьми.

Журналісти розповідають, що чоловік не тільки усиновив 33 дітей, а й створив реабілітаційний центр "Пілігрим", через який пройшли більше 4000 дітей з важких сімей.

Мохненко переконаний, що інтернати – це "найстрашніші пам'ятники радянським минулим".

"Дитина не повинна виховуватися в таких будинках. У них в голові повинна бути сформована модель сім'ї. Адже коли вони виростуть, то і самі не знатимуть, як виховувати своїх дітей", – сказав чоловік.

Останній усиновлена ​​ним дитина – хлопчик Роман, батько якого наклав на себе руки в армії, а мати померла через проблеми з алкоголем.

"Місяць тому цей хлопець потрапив до нас з свіжої могили своєї матері. Він вже був у нас 1,5 року в центрі при живих батьках, сім'я просто розвалювалася і вмирала від пияцтва. І, на жаль, ми не змогли допомогти його батькам. Йому 13 років, як раз після того, як він приїхав до мене, через кілька днів, у нього був день народження і ми з дружиною в тридцять втретє сказали "так" і в той же день поїхали подавати заяву на опіку ", – розповів Мохненко .

За його словами, коли хлопчик дізнався про це, то відразу запитав, чи можна називати Геннадія батьком.

"І добре, що він після моєї згоди вчасно вийшов в туалет, і я зміг впоратися зі сльозами, вже в 33-й раз", – розповів чоловік.

Він також розкритикував бюрократичну систему, яка вбиває в людині бажання допомогти і усиновити дитину.

"Дуже часто людей, які приходять усиновити дитину, починають залякувати, іноді їх принижують. Уявіть ці розмови з тіткою з совкової зачіскою. Вона починає натякати:" А навіщо вам сирота, а напевно вам гроші від нього потрібні або квартира? "Або ж взагалі питати про якісь сексуальних мотивах. Усиновлення – це дуже складне і відповідальне рішення ", – підсумував чоловік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: