fbpx
Сьогодні
15:23 01 Жов 2018

Трамп хоче змусити союзників США платити за військову підтримку

Президент США Дональд Трамп хоче змусити союзників оплачувати військову допомогу Вашингтона.

Про це повідомляє DW.

Так, під "роздачу" мають потрапити заможні країни-союзники Сполучених штатів, які знаходяться у достатньо напруженій з військової точки зору обстановці.

"Коли мова йде про багаті країни, такі як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, навіщо фінансувати їхні армії", – задався питанням Трамп, виступаючи перед публікою в Західній Вірджинії.

Він зазначив, що вказані країни будуть платити США, потрібно лише "попросити про це".

"Вони будуть нам платити. Проблема в тому, що їх про це ніхто ніколи не питав", – додав Трамп.

У випадку Південної Кореї, сказав американський лідер, США фінансують близько 60 відсотків їх армії.

За словами Трампа, американські генерали сказали йому, що Білий дім платить за ці країни, тому що "вони – наші союзники".

Однак, на думку Трампа  вищі військові чини не розуміються на фінансах. Він охарактеризував такий стан речей як "огидну торговельну угоду і огидну військову угоду".

Раніше Трамп неодноразово висловлювався на користь того, що союзники США по НАТО, зокрема, Німеччина, повинні всерйоз збільшити свої військові витрати.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг нагадав, що в 2014 році країни альянсу домовилися збільшити витрати на оборону до 2 відсотків протягом 10 років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: