fbpx
Сьогодні
09:57 30 Вер 2018

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" в антисанітарних умовах, - адвокат

Адвокат фігуранта бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Ернеса Аметова заявляє, що його підзахисного другий місяць тримають у спецблоці СІЗО Сімферополя в антисанітарних умовах.

Про це адвокат Айдер Азаматов заявив 29 вересня на засіданні громадського об'єднання "Кримська солідарність", пише "Крим.Реалії".

За даними адвоката, Аметова перевели із загальної камери у приміщення площею 3 кв.м., практично без освітлення, де є лише ліжко, туалет і шафа для зберігання продуктів.

Азаматов відзначає "жахливу антисанітарію і нелюдські умови" утримання Аметова.

"Ернес скаржився на клопів і тарганів, умови нелюдські. Він помітно схуд і пригнічений", – повідомив він.

На його думку, Аметова перевели до спецблоку незаконно і необґрунтовано.

Адвокат також повідомив, що за останні 3 місяці з його підзахисним не проводять жодних слідчих дій, хоча кримінальна справа щодо "бахчисарайської групи" перебуває на попередньому слідстві.

"Моя скарга на останню постанову про продовження арешту Аметова (від 7 серпня – ред.) досі не розглянуто", – зазначив Азаматов.

Раніше адвокат і його підзахисний висловлювали припущення, що таким чином силовики намагаються чинити тиск на Аметова і схилити до співпраці.

Російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю у жовтні 2017 року, затримані – Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов

ФСБ інкримінує їм участь у забороненій в РФ та анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

10 серпня "Верховний суд Криму" не задовольнив апеляційну скаргу на продовження запобіжного заходу трьом фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" – Ернесу Аметову, Марлену Асанову та Мемету Белялову.

Фігурантів ще однієї – сімферопольської – "справи Хізб ут-Тахрір" перевезли з окупованого Криму в СІЗО російського міста Ростов-на-Дону. Йдеться про Узеїра і Теймура Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова і Еміля Джемаденова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: