fbpx
Сьогодні
22:16 29 Вер 2018

Глава МЗС Угорщини потрапив у базу "Миротворця"

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто потрапив до бази сайту Миротворець.

Причиною внесення Сийярто в "чистилище" став "замах на суверенітет і територіальну цілісність України. Прямі загрози збройних вторгненням в Україну".

Також главу МЗС Угорщини звинувачують у втручанні у внутрішні справи України, розпалюванні та підтримці сепаратистських настроїв в Україні, участі в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України.

Раніше голова МЗС Угорщини на ТБ Росії пригрозив Україні військами НАТО. Він нахабно заявив, що, перекидаючи війська до кордону його країни, Україна не повинна забувати, що Угорщина є членом НАТО, повідомляють "Надзвичайні новини".

Крім того, Сіярто пригрозив висилкою українського консула, якщо Київ піде на аналогічні заходи. Свою агресивну позицію диапломат продемонстрував у коментарі для російських ЗМІ, який показали в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Россия 1".

"Я хочу взагалі поставити під сумнів сенс перекидання військової бригади до кордону держави-члена НАТО. Це я залишу Україні, бо я не хочу втручатися у внутрішні справи іншої країни. Це питання треба ставити українцям, але я вам можу сказати, що якщо наш консул буде висланий, то я вишлю з Угорщини одного з консулів України. Такий їхній крок не може залишитися без нашої реакції", — погрозливо заявив Сіярто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: