fbpx
Сьогодні
14:31 28 Вер 2018

МЗС РФ вимагає вибачень за "фекальну атаку" на авто російських дипломатів у Києві

Російське міністерство закордонних справ вимагає вибачень через те, що невідомі в Києві облили авто дипломатів фекаліями та прокололи їм шини.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"27 вересня 2018 року біля будинку Торгового представництва Російський Федерації в Києві невідомими особами була проведена хуліганська акція, в ході якої на територію установи були кинуті димові шашки, нанесені образливі написи на його огородженні, а також завдано збитків автотранспорту російських дипломатів", – пише МЗС Росії.

Також росіяни незадоволені тим, що прибулі на місце події співробітники поліції лише спостерігали за "безчинствами бандитів".

"Чергова нахабна вилазка радикалів-націоналістів, які затвердилися у своїй безкарності, є грубим порушенням положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини", – пишуть росіяни.

Так, згідно з Віденської конвенції, держава, яка приймає іноземних дипломатів має забезпечувати їм надійний захист.

"Доводиться констатувати, що неодноразові звернення посольства з вимогою недопущення подібних насильницьких дій, притягнення до відповідальності їх організаторів та виконавців залишаються без відповіді", – жаліються в МЗС.

Тому офіційна Москва очікує вибачень від України за цей інцидент і чекає публічного засудження виконавців.

"Виходимо з того, що нею будуть вжиті всі необхідні кроки для негайного розслідування злочину, забезпечення безпеки російських представництв на території України, їх співробітників та майна, а також відшкодовані завдані матеріальні збитки", – пише МЗС РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: