fbpx
Сьогодні
11:46 28 Вер 2018

Більшість британців уже не хочуть виходу з ЄС, - опитування

Більше половини громадян Великої Британії проголосували би за членство в Європейському Союзі в разі проведення повторного референдуму щодо цього питання.

Про це повідомляє Reuters.

Так, 52% британців підтримують членство в ЄС, а 48%, як і раніше, хочуть вийти з об'єднання. Дані цифри розраховані як середнє значення з шести останніх опитувань в період з 21 серпня по 10 вересня.

Проте соціологи відзначають, що перемога тих, хто сподівається скасувати рішення про вихід з ЄС, прийняте два роки тому, багато в чому залежить від голосів тих, хто не брав участі в першому референдумі.

"Дійсно, кампанія "Remain" (за членство в ЄС. – ред.) має перевагу в опитуваннях. Але вона дуже сильно залежить від уподобань тих, хто не голосував два роки тому і хто з ймовірністю 2 до 1 говорить, що підтримає членство в ЄС. Залучення їх до участі у другому голосуванні може стати серйозною проблемою", – сказав старший науковий співробітник Національного центру соціальних досліджень (NatCen) Джон Кертіс.

У Британії нині ведеться активна кампанія за повторний референдум щодо Brexit, але прем'єр-міністр Тереза ​​Мей виключила його проведення.

Як відомо, на референдумі 23 червня 2016 року 51,9% британців підтримали вихід з ЄС, тоді як 48,1% проголосували проти Brexit.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: