fbpx
Сьогодні
Фото 16:37 24 Вер 2018

Фанат "Володаря перснів" створив енергозберігаючий будиночок хоббіта

Джим Костіган, керівник будівельної компанії в Нью-Йорку, витратив останні шість років на те, щоб побудувати ідеальний будиночок хоббіта. На це його надихнув фільм «Володар перснів: Братство кільця».

Костігана вразила архітектура хатин в рідному селі Більбо Беггінса і він захотів свторити такі ж будинки в реальному світі. Чому? Тому що «нора хоббіта» не тільки привертає увагу фанатів фільму і книги Джона Толкіна – такі будиночки дуже екологічні і енергоефективні.

енергозберігаючий будиночок хоббіта

«Я зрозумів, що це самий класний будинок, який я коли-небудь бачив», – сказав Кодіган в інтерв'ю Inhabitat.

«Я хотів повторити будиночок, який побачив у фільмі, тому що він вразив мене і здався мені дуже оригінальним. Вигнутий дах, круглі вікна… все це для мене, як для будівельника, було унікальним».

енергозберігаючий будиночок хоббіта

Спочатку Джим будував будиночок не для себе – він розраховував, що перетворить його в цікавий сарайчик, де буде зберігати газонокосарку і інструменти, але в міру роботи над будинком його ставлення до будови змінилося. Сарай трансформувався в двокімнатний котедж, який розташувався на площі в 1,7 акрів лісистій місцевості, його дах став зеленим.

Костіган називає своє творіння «зеленим будинком», оскільки будинок виходив дуже енергоефективним – в ньому прекрасна система рекуперації тепла. Джим, який витратив більшу частину своєї кар'єри на будівництво хмарочосів в Нью-Йорку, хотів довести собі, що може побудувати щось нове! Щось унікальне і цікаве. І він зміг це зробити!

енергозберігаючий будиночок хоббіта

«Я хотів, щоб це цей будинок вийшов зручним і класним, і я домігся бажаного! І я хотів би, щоб мій досвід підхопили інші люди, і щоб було більше таких будинків», – каже він.

Котедж, який архітектор тепер називає «Хоббіт Холлоу», – це досвід, який дозволив Джиму побудувати щось нове і відкрив йому шлях в світ енергоефективних технологій.

енергозберігаючий будиночок хоббіта

Зараз він закінчує роботу над своїм проектом і сподівається, що коли будиночок буде готовий повністю, він зможе перетворити його на майданчик для відпочинку, де люди можуть «провести ніч, вихідні або тиждень і насолодитися усіма зручностями і простотою Средеземія».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: