fbpx
Сьогодні
17:54 05 Вер 2018

РФ дає в руки бойовикам зброю, захоплену в Криму, - поліція

Росія, порушуючи міжнародне законодавство, озброює бойовиків на Донбасі зброєю, захопленою в українських військових частинах під час анексії Криму.

Про це 5 вересня повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, інформує прес-центр поліції.

"Після 2014 року, коли російська окупаційна влада захопила Крим, вогнепальна зброя з понад десяти військових частин, яка до 2014 року належала Збройним Силам України, а потім була захоплена під час анексії, – використовувалася на території проведення антитерористичної операції", – наголосив Князєв.

За його словами, за 4 роки поліція встановила понад 60 фактів вилучення у бойовиків зброї з території окупованого півострова Крим. На момент анексії ця зброя перебувала у військових частинах ЗСУ на території Севастополя, Феодосії, Сімферополя.

Князєв повідомив зокрема про вилучення на території Донецької та Луганської областей 51 автомата, 15 пістолетів, двох гранатометів та одного карабіна.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження відносно Російської Федерації за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність за застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: