fbpx
Сьогодні
12:20 05 Вер 2018

Ердоган попереджає про можливу "різанину" в Сирії через наступ РФ і Асада

Фото: ekathimerini.com

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган попереджає, що наступ на сирійську провінцію Ідліб може призвести до "різанини".

Про це передає Радіо Свобода.

"Серйозна різанина може початися, якщо туди полетять ракети", – заявив Ердоган 5 вересня на борту літака, яким він повертався з офіційного візиту до Киргизстану.

Ердоган назвав ситуацію в Ідлібі нещадним процесом і попередив, що ризик масштабних воєнних дій призведе до зростання кількості біженців до Туреччини.

Тим часом, сирійські сили згрупувалися поблизу провінції на північному заході країни, на кордоні з Туреччиною, готуючись до масштабного наступу на останній оплот антиурядових повстанців.

При цьому сили диктатора Башара Асада підтримує Росія, яка вже розпочала авіаційні удари в цьому регіоні після кількох тижнів затишшя.

Туреччина підтримує опозиційні групи, але разом з Росією й Іраном, ще одним союзником Асада, організовувала низку переговорів щодо врегулювання конфлікту.

В ООН і Держдепартаменті США раніше заявляли, що побоюються гуманітарної катастрофи в Ідлібі в разі початку наступу. В Ідлібі живе близько трьох мільйонів цивільних. В ООН заявляли, що близько 800 тисяч із них можуть бути змушені залишити свої будинки в разі масштабних бойових дій.

Вашингтон також висловлював занепокоєння через загрозу застосування військами Асада хімічної зброї.

Внаслідок війни в Сирії від 2011 року загинули понад 400 тисяч людей, мільйони залишилися без домівок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: