fbpx
Сьогодні
16:03 30 Сер 2018

Сотня працівників Facebook виступила проти цькування у соцмережі за політичні погляди

Близько сотні працівників Facebook виступили проти політики соцмережі по цькування людей за їхні політичні погляди.

Про це повідомляє New York Times.

Старший інженер в Facebook Брайан Амеріго заявив виданню, що в соцмережі просто процвітає цькування усіх, хто виступає проти лівої ідеології.

"Ми стверджуємо, що вітаємо всі погляди, але швидко атакуємо – часто натовпом- всіх, хто представляє точку зору, яка, ймовірно, знаходиться в опозиції до ідеології лівого крила", – зазначив Амеріго.

Близько сотні співробітників Facebook приєдналися до пана Амеріго, аби сформувати онлайн-групу "Користувачі Facebook за політичне різноманіття" (FB'ers for Political Diversity).

Мета цієї ініціативи, згідно з меморандумом пана Амеріго, полягає в створенні простору для ідеологічної багатоманітності всередині компанії.

Проте, низка робітників Facebook вже заявили, що ця спільнота, то є образа для меншин.

"Один інженер, який відмовився назвати своє ім'я через страх помсти, сказав, що кілька людей подали скарги зі своїм менеджерами на нову спільноту, але їм сказали, що Амеріго не порушив жодних правил компанії", – пише видання.

"Ця діяльність є рідкісною ознакою появи і організації у Facebook людей, які опонують ліберальній культурі, яка панує на робочому місці", – додає газета.

І хоча нова спільнота є лише каплею в морі зі сотнею людей, на тлій 25 тисячної робочої сили соцмережі, це перший випадок, коли робітники кинули виклик лідерству ідеології, якої притримується керівник компанії Марк Цукерберг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: