fbpx
Сьогодні
18:54 27 Сер 2018

Офіційно: у ЄС заборонили галогенні лампочки після 60 років масового вжитку

Євросоюз ввів заборону на використання галогенних ламп. Заборона в рамках політики енергозбереження вступить в силу з 1 вересня.

Про це пише The Guardian.

Під заборону передусім потрапляють лампочки і свічкоподібні світильники. Покупцям запропоновано перейти на світлодіодні лампи, які споживають уп'ятеро менше електрики, ніж галогенні моделі.

Відмова від використання галогенних ламп дозволить запобігти 15 млн тонн вуглецевих викидів у рік.

За словами експертів, галогенні лампи дешевші при покупці, проте витрати на електроенергію при їх використанні вищі, ніж у випадку зі світлодіодними (LED).

Згідно з підрахунками компанії Philips, споживачі зможуть економити понад €124 на рік при переході на світлодіодні лампи. Крім того, термін використання галогенних ламп в середньому становить два роки, в той час як термін служби світлодіодних моделей – 10-15 років.

Заборона на галогенні лампи здійснюється в рамках політики енергозбереження ЄС. З 2012 року в європейських країнах припинено виробництво ламп розжарювання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: