fbpx
Сьогодні
15:21 23 Сер 2018

В Росії без суду можуть заблокувати ще 19 млн сайтів, - росЗМІ

Російський законопроект про "обґрунтування і виправдання екстремізму і тероризму" може призвести до мільйонних випадків блокувань сайтів.

Про це повідомили у робочій групі "Зв'язок і IT" експертної ради при уряді РФ, яку цитує газета "Комерсант".

"Під досудові блокування за обґрунтування і виправдання екстремізму і тероризму можуть потрапити до 19 млн сайтів, що призведе до порушення роботи інтернету" – вважають у експертній раді при уряді.

Вони переконані, що нинішній підхід, що склався в Росії, щодо усунення екстремістської інформації є невірним.

На їхню думку, він має бути диференційованим і залежати від місцезнаходження ресурсу та його аудиторії.

"Блокування такої кількості ресурсів може призвести до істотного збільшення маршрутних таблиць, що може дуже вплинути на якість послуг передачі даних користувачам мереж зв'язку на території РФ, включаючи доступ до державних інформаційних систем", – попереджають експерти.

За їхніми даними, відповідно до запропонованих критеріїв, які виправдовують тероризм, можуть бути визнаними роботи Карла Маркса, Володимира Леніна та їхніх соратників, велика частина радянської літератури і праць радянських істориків, а також сучасна російська та іноземна публіцистика.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: