fbpx
Сьогодні
13:35 23 Сер 2018

Нацкомісія з тарифів скасовує формулу Роттердам+

Нацкомісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила скасувати скандальну формулу Роттердам+ з 1 липня 2019 року.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Відповідне рішення було схвалене у звязку із переходом України на новий ринок електроенергії, згідно з відповідним законом, який було ухвалено раніше.

Тепер попередня постанова комісії від 2016 року втратить чинність для того, щоб врегулювати законодавство і посприяти конкуренції на ринку електроенергії.

Очільниця НКРЕКП Оксана Кривенко заявила, що до липня 2019 року формулою продовжать користуватися, адже жоден суд досі не визнав її необгрунтованою чи незаконною.

Зазначимо, Нацкомісія почала застосувати цю формулу з весни 2016 року для розрахунку тарифу на електроенергію, виготовлену ТЕС. Вона передбачає закладання в тариф вартості вугілля в нідерландському порту Роттердам та ціни доставки палива до України. Це при тому, що більшість спожитого вугілля в Україні є місцевого видобутку.

Згодом НАБУ почало розслідування за фактом зловживань службовим положенням посадовцями НКРЕКП через Роттердам+.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: