fbpx
Сьогодні
16:31 22 Сер 2018

У Москві на межі істерики через можливе надання Томосу Україні, - Тимчук

У Кремлі дуже незадоволенні можливим наданням автокефалії українській православній церкві.

Про це пише у Facebook нардеп "Народного фронту", координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Вивчення російської пропаганди в Криму наочно демонструє, що Москва знаходиться на межі істерики в зв'язку з дуже ймовірним наданням Томосу українській помісній церкві", – пише він.

За його словами, про це свідчить зокрема, різнобій в публікаціях і взаємовиключні меседжі, які просувають російські ЗМІ.

"Так, тезовий ряд приблизно наступний: "Томосу не буде, тому що ми не дозволимо. А якщо буде – значить, його купили, і в Україні почнеться "громадянська війна між православними", – пише він.

Крім того, аргументація чому же не можна давати Томос Україні – це прямо "окремий жанр" для дослідження.

"Популярні такі версії: 1) в Києві християнство з'явилося раніше не тому, що він був столицею Русі, і не тому, що до заснування Москви залишалося 150 років, а тому, що він просто ближче до Візантії (бінго!); 2) християнство на Русь прийшло з Константинополя, а оскільки Москва називає себе "другим Константинополем", значить підпорядкування української церкви Москві – правильне і канонічне (і знову бінго!)", – пише він.

"Ну а Константинопольський патріархат, за версією розЗМІ взагалі не рахується, – якщо що, ми попросимо Ердогана відключити йому світло і воду", – додав Тимчук.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: