fbpx
Сьогодні
12:11 19 Сер 2018

"Безмозка позиція по тарифам ЖКГ": Лукашенко розповів, чому змінив уряд

Президент Білорусі Олександр Лукашенко після призначення нового прем'єр-міністра назвав позицію колишнього уряду щодо тарифів на ЖКГ «безмозкою».

Про це повідомляє прес-служба президента.

За його словами, колишній уряд намагався «не києм, так катанням проштовхнути ліберальну позицію».

«Президент ставить одну задачу, а тут знову намагаються проштовхнути в уряді, так і Національний банк, не києм, так катанням цю так звану ліберальну позицію, безмозку позицію», – йдеться в повідомленні.

За словами Лукашенка, «з подачі діячів в Уряді» почали звучати пропозиції про те, щоб миттєво підняти до 100% оплату населенням послуг ЖКГ, приватизувати всю держвласність».

«Що б ми отримали? Мінімум – невдоволення народу і неплатежі. Люди не змогли б оплатити той рівень комунальних послуг, який був би пред'явлений. Тому чітко було дано мною відповідь на це питання в ході ще передвиборної кампанії: у міру зростання заробітної плати ми будемо потихеньку збільшувати плату за комунальні послуги з боку населення», – пояснив президент.

Він пояснив, що в уряді процвітали «тяганина і безвідповідальність», а «останньою краплею» стало невиконання урядом його доручень.

У суботу, 18 серпня, Лукашенко оголосив про призначення нового прем'єр-міністра, ним став глава Банку розвитку Сергій Румас. Він змістив на цій посаді Андрія Кобякова, який займав посаду прем'єр-міністра з грудня 2014 року.

Лукашенко призначив прем'єру нових заступників. Перестановки відбулися і на рівні окремих міністерств. Лукашенко призначив нових керівників до Міністерства архітектури і будівництва, Міністерство промисловості, Міністерство економіки, а також до Міністерства зв'язку та інформатизації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: