fbpx
Сьогодні
Фото, Відео 09:06 17 Сер 2018

Перед офісом Медведчука вивісили портрет Стуса, з активістами прийшла і Супрун

У Києві активісти провели під офісом СДПУ акцію "#МедведчукМиНеЗабули!" і вивісили перед будівлею портрет Василя Стуса 

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами активіста Назарія Кравченка, це вже друга "Благоустрій-паті" під офісом СДПУ(о). Тоді активісти зробили написи на асфальті перед офісом партії "Свободу Сенцову", але їх, як він стверджує, замалювали.

"Ми зобов'язані були заявити про "Благоустрій-паті-2", і відновити роботу, яка була замальована», – сказав Кравченко.

Так, активісти зробили на асфальті написи "Свобода Сенцову", "Ваті торба" та інші через заготовлені трафарети, аби нагадати про заручників Кремля.На акцію у футболці з портретом Олега Сенцова прийшла і в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Я думаю, що це наш обов'язок як громадян України підтримувати інших громадян, які зараз є бранцями Кремля. Це люди повстанці, які боролися за нашу країну, як-от Олег Сенцов, який був у Криму, коли почалася окупація, та виступав проти цього. Тепер його заарештували, він уже голодує 94 день", – сказала Супрун.

Вона додала, що МОЗ кожного дня пише по кілька листів до міжнародних організацій, щоб отримати дозвіл на відвідування українських заручників та ознайомитися зі станом їхнього здоров'я.

Не забули активісти і про Василя Стуса, портрет якого повісили перед офісом СДПУ(о). На ньому – роки життя поета та напис "#МедведчукМиНеЗабули!".

"Ми б хотіли нагадати, що це людина, яка намагалася вбити все українське вже давно", – зазначив Кравченко, нагадавши, що саме Віктор Медведчук був адвокатом Стуса.

Охорону порядку під час акції забезпечували кілька правоохоронців та представників "Поліції діалогу". Загалом обійшлося без провокацій.

Акція біля офісу Медведчука Акція біля офісу Медведчука

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: