fbpx
Сьогодні
09:31 11 Сер 2018

ООН вимагає від Росії покласти край тортурам щодо ув'язнених

ООН закликала Росію припинити тортури ув'язнених і притягнути винних до відповідальності.

Йдеться, зокрема, про співробітників колонії, які били ув'язненого, як це зафіксовано відео, яке потрапило в ЗМІ, передає DW з посиланням на заяву комітету ООН проти тортур.

Росія повинна протягом року відзвітувати про те, як були покарані ці наглядачі. Слід вжити заходів і щодо начальства колонії, яке намагалося не допустити публікації відеоролика.

Незважаючи на численні достовірні свідчення катувань, до розслідування справа доходила лише у виняткових випадках, а щодо порушників застосовували лише легке покарання, вказав на прес-конференції представник комітету ООН проти тортур Клод Еллер.

"Складається враження, що система в'язниць в Росії – фактично держава в державі", – заявив голова комітету Йенс Модвіг.

Базований в Женеві комітет ООН проти тортур закликав російську владу захистити від репресій Євгенія Макарова, якого побили в ярославської колонії №1, і його адвоката Ірину Бірюкову, що покинула Росію через погрози.

Останнім часом почастішали повідомлення у пресі про застосування тортур у місцях позбавлення волі в Росії. Розслідування катувань, побиття і вбивства в'язнів колоній проводяться, зокрема, в Ярославлі, Брянську і Калінінграді.

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: