fbpx
Сьогодні
13:32 05 Сер 2018

Brexit: Британія может вийти з ЄС без угоди

Непоступливість з боку Європейського Союзу підштовхує Велику Британію до виходу з ЄС без угоди з Брюсселем.

Про це заявив міністр фінансів Великої Британії Ліам Фокс у інтерв'ю, опублікованому в суботу Sunday Times, передає Reuters.

"Я вважаю, що непоступливість комісії підштовхує нас до відсутності угоди", – сказав Фокс.

Рішучий прихильник Brexit в Кабінеті прем'єр-міністра Терези Мей Ліам Фокс оцінив шанси на Brexit без угоди як 60% до 40%.

"Ми виклали нашу основу, за якої угоди може бути досягнуто, але якщо ЄС вирішить, що богословська одержимість невибраних візьме гору над прагненням народу Європи до добробуту, тоді це Brexit бюрократів, не Brexit народу, і тоді можливий буде тільки один результат", – заявив міністр.

Фокс зауважив, що від ЄС залежить, чи прагне він поставити "ідеологічну чистоту" над реальною економікою.

Якщо Британія не зможе домовитися з ЄС і покине блок без угоди про перехідний період, яка пом'якшила б її вихід, у березні 2019 року вона повернеться до торгівлі відповідно до правил СОТ. Більшість економістів вважають, що це завдасть серйозної шкоди британській економіці, оскільки торгівля з ЄС, найбільшим британським ринком, стане предметом тарифів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: