fbpx
Сьогодні
19:33 04 Сер 2018

"Ніякого насилля до церковного майна не буде": Філарет щодо долі храмів УПЦ МП після отримання Томосу

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявляє, що "ніякого насилля до церковного майна" не буде після отримання томосу про автокефалію української православної церкви в Україні.

Про це передає Радіо Свобода.

"Насилля ніякого не буде і не вірте цій пропаганді, що в Україні буде релігійна боротьба, захоплення храмів, нічого цього не буде….а буде законний перехід тих, хто хочуть. Не хочуть – залишайтесь в російській церкві. Але називайтесь російською церквою", – сказав Філарет.

Також він особисто прокоментував публікації у ЗМІ "про захоплення Лаври".

"Вона буде належати українській церкві, але добровільно. Без насилля. Як це буде проходити – покаже майбутнє. Наша тверда позиція – ніякого насилля щодо однієї і до другої Лаври, і не тільки до Лаври, а й взагалі до церковного майна", – додав він.

Філарет висловив сподівання, що наприкінці серпня або на початку вересня на засіданні священного Синода Константинопольського патріархату буде ухвалено рішення про надання томосу про автокефалію української православної церкви.

Під час розмови Філарет нагадав, що раніше єпископи трьох церков (УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, а також УПЦ МП) подати прохання про надання Томосу про автокефалію української православної церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: