fbpx
Сьогодні
13:10 04 Сер 2018

КНДР не зупинила ядерну програму, - звіт ООН

Група незалежних експертів, яка моніторить виконання санкцій проти КНДР, представила Раді безпеки ООН конфіденційний звіт. У ньому йдеться про те, що Північна Корея не зупинила свою ядерну та ракетну програми.

Про це повідомляє BBC.

"КНДР не зупинила свою ядерну та ракетну програми та продовжує ігнорувати резолюції Ради безпеки через значне збільшення перевезень нафтопродуктів кораблями та перевезень морем вугілля у 2018 році", – йдеться у звіті.

У документі також наполягають, що Пхеньян "намагається постачати озброєння та військове обладнання через закордонних посередників" до Лівії, Ємену та Судану.

Експерти дійшли висновку, що активність КНДР робить фінансові санкції неефективними.

Звіт з'явився після заяв Державного секретаря США Майка Помпео про те, що він "оптимістично" налаштований щодо денуклеаризації Північної Кореї. Помпео також повідомив, що, згідно з домовленостями між США і Північною Кореєю, лідер КНДР Кім Чен Ин сам визначить терміни остаточної денуклеаризації.

Утім минулого тижня неназваний співрозмовник Washington Post повідомив, що шпигунські супутники зафіксували продовження активності на потужностях з виробництва балістичних ракет.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: