fbpx
Сьогодні
10:54 31 Лип 2018

ДТЕК Ахметова просуває втричі більші "зелені тарифи", ніж в Німеччині, - Герус

Енергетичний монополіст ДТЕК Ріната Ахметова хоче запровадити в Україні "зелені тарифи", які у 3 рази вищі, ніж в Німеччині.

Про це пише голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

Так, ДТЕК Ахметова замовило соціологічне дослідження, яка має показати як українці хочуть екологічно чистої енергетики, незважаючи навіть на гігантські тарифи.

"Найближчим часом ви побачите результати "соціологічних досліджень", де буде вказано, як українці люблять "зелені" євротарифи втричі більші, аніж у Німеччині", – пише він.

За його словами, в опитування спочатку йде питання про агресію Росії, як вони перекривали нам газ. А потім про підтримку "зелених тарифів" заради енергетичної незалежності.

"Насправді зелена енергетика має майже нульовий зв'язок із енергетичною незалежністю і зменшенням споживання газу. Для зменшення споживання газу треба займатися енергоефективністю. Але у нас на енергоефективність виділяється 0,8 млрд грн у рік, а на "зелені" тарифи понад 10 млрд грн", – пише Герус.

Отже, за версією цього дослідження 76% українців підтримують:

– "зелений" сонячний євротариф 5,6 грн, що втричі більше, аніж у Німеччині.
– "зелений" євротариф на вітер 3,8 грн, що більш ніж вдвічі більше, аніж у Німеччині.

"Оскільки наші "зелені" тарифи встановлюють депутати, то їм будуть підсовувати це дослідження, щоб представити "зелені" тарифи, як популярну серед населення тему", – зазначає експерт.

За його словами, на тлі цього ДТЕК у 2018-2019рр планує запустити "зелених" станцій біля 800 МВТ (це потужність двох з половиною Херсонських областей).

"Тому завищений "зелений" тариф має жити до кінця наступного року. А після цього, хоч трава не рости", – додав на останок Герус.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: