fbpx
Сьогодні
22:26 27 Лип 2018

Для безпеки на дорогах: в Україні запровадять систему зважування вантажівок під час руху

В Україні запровадять автоматичну систему зважування вантажних автомобілів під час руху.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Перші 6 майданчиків для такого зважування з'являться на під'їздах до Києва на трасах Київ-Ковель, Київ-Чоп, Київ-Довжанський, Київ-Чернігів-Нові Яриловичи та Київ-Одеса.

Вартість таких комплексів складає близько $5 млн. Укравтодор уже оголосив тендер на проектування, постачання та монтаж автоматичниї систем зважування. Переможця конкурсу оберуть у вересні, а роботи почнуть у жовтні.

При цьому для запровадження відповідальності за перевантаж потрібні зміни у законодавстві.

"Ці системи вичленятимуть із потоку автомобілі, які порушують законодавство і на наступному пості інспекторів трансбезпеки вони будуть зупинені, ще раз зважені і оштрафовані. Паралельно ми хочемо показати дієвість цієї системи, пояснити законодавцям і уряду", – сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

В Укравтодорі заявили, що такі заходи є захистом відремонтованих доріг і частиною цілеспрямованої боротьби з перевантаженням автомобілів.

"Таким чином ми покращуємо безпеку руху на дорогах і, що найважливіше, захищаємо дороги, які за кошти платників податків намагаємося ремонтувати в Україні, тобто починаємо серйозну боротьбу з перевантаженим транспортом", – заявив керівник Укравтодору Славомір Новак.

На сайті Світового банку, який є партнером цього проекту, вже оголошено про міжнародний тендер на проектування, постачання і встановлення цих систем. Передбачається, що участь у торгах братимуть консорціуми з іноземних і українських компаній.

У Мінінфраструктури планують із 2019 року заблокувати в'їзд до Києва та виїзд зі столиці вантажівок вагою понад 40 тонн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: