fbpx
Сьогодні
10:42 22 Чер 2018

Росія має негайно пустити Денісову до Сенцова і Балуха, - посол США в ОБСЄ

США вимагають від Росії негайно допустити українського омбудсмена до Олега Сенцова та Володимира Балуха, які голодують у російській колонії.

Про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні заявила тимчасово повірена у справах США в ОБСЄ Мішель Сайдерс.

"Ми вражені тим, що Росія досі не дозволила українському омбудсмену отримати доступ до українського режисера і активіста Олега Сенцова, який знемагає у в'язниці Росії через сфабриковані звинувачення у тероризмі", – наголосила вона.

Сайдерс нагадала, що українець голодує вже 38-й день, виступаючи за звільнення всіх українських політв'язнів, несправедливо утримуваних Кремлем за протидію окупації Криму.

"Нас також турбує стан активіста Володимира Балуха, який в даний час голодує вже 95-й день. Російська влада повинна негайно дозволити омбудсмену України отримати доступ до цих ув'язнених і негайно звільнити всіх, кого утримують незаконно", – підсумувала Сайдерс.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Сенцов, зокрема, вимагає звільнити 64 українських політв'язня.
Разом з Сенцовим стали відмовлятися від їжі ще троє українських бранців Кремля: кримчани Олександр Кольченко та Володимир Балух, а також військовий Олександр Шумков. Потім Кольченко припинив голодування.

  • 15 червня Уповноважений з прав людини Людмила Денісова прибула до колонії, де утримують українського політв'язня Олега Сенцова. Однак її так і не пустили до Сенцова.
  • 19 червня українського омбудсмена Людмилу Денісову знову не пустили до незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.
  • 21 червня Сенцова перевели до медичної частини через проблеми з серцем та нирками, хоча нещодавно Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ Анатолій Сак заявив, що українець почувається "цілком нормально".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: