fbpx
Сьогодні
11:05 22 Чер 2018

Новінський профінансує "десант" РПЦ до Стамбулу, які хочуть завадити надання Томосу, - Тимчук

Український нардеп від "Опозиційного блоку" профінансує візит російських церковників до Стамбулу, які бажають зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Про це пише у Facebook координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"За оперативною інформацією групи "Інформаційне спротив", завтра, 23 червня ц.р., планується поїздка на Фанар представників екзархату РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП)", – пише він.

Так, туди поїдуть митрополити Антоній та Іларіон, які отримали на це дозвіл від Кремля.

"Вже за доброю традицією вояж адептів русского мира від українського екзархату РПЦ до Вселенського Патріарха фінансує відомий "патріот України" Вадим Новинський", – пише Тимчук.

Необхідність вояжу високих духовних чинів РПЦ до Фанар обумовлена ​​зривом планів росіян щодо недопущення отримання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

"У Кремлі і керівництві РПЦ починають розуміти дипломатичну незворотність процесу, в результаті чого, в даний час йде перегляд подальшої стратегії з протидії створенню та становленню Української Помісної Православної Церкви, включаючи і радикальний сценарій", – йдеться у повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: