fbpx
Сьогодні
20:36 18 Чер 2018

На Донеччині суд заарештував "снайпера ДНР" - колишнього викладача Санкт-Петербурзького університету

Фото: Цензор.НЕТ

У понеділок, 18 червня, Красноармійський міськрайонний суд Донецької області заарештував колишнього викладача Санкт-Петербурзького аграрного університету, поплічника терористів "ДНР" Ігоря Кімаковського.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"За клопотанням процесуального керівника Красноармійським місцевим судом обвинуваченому Кімаковському І.В. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту та заарештовано в залі суду", – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, громадянину РФ загрожує позбавлення волі на строк до 15 років за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовку, розв'язування та ведення агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Нагадаємо, що 18 травня Красноармійський міськрайонний суд скасував запобіжний захід обвинуваченому в веденні агресивної війни проти України Ігорю Кімаковському.

Його було затримано в липні 2015 року в Березовому Донецької області. На блокпосту обвинувачений пред'явив їм посвідчення "снайпера ДНР" на ім'я Артема Сергєєва, при собі у нього був пістолет Макарова. Особистість Кімаковського прикордонники встановили після проведення обшуку в його автомобілі з російськими номерами, де було знайдено справжній паспорт громадянина РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: