fbpx
Сьогодні
12:20 14 Чер 2018

В НАТО заявили, що прогресу у реформі СБУ немає, лише регрес

Процес реформування Служби безпеки України зайшов у глухий кут.

Про це заявив глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, передає РБК-Україна.

"СБУ має всі шанси для того, щоб стати прикладом реформування (правоохоронних, – ред.) органів. Але, якщо ця реформа буде невдалою, то представники НАТО будуть вважати, що Україна втратила можливість для реформування", – заявив Вінніков.

За його словами, з кінця 2015 року міжнародна консультативна група за участю представництва НАТО надавала підтримку СБУ в розробці концепції реформування служби.

Однако прогресу з того часу не видно, лише регрес.

"У липні 2016 року конструктивні обговорення привели до розробки першої версії концепції реформування СБУ. Минуло 2 роки, але ця концепція не була підписана. З того моменту ми бачили ще кілька нових варіантів цієї концепції. Тому ми можемо прийти до висновку, що, на жаль , у нас не було прогресу. Ми зробили кілька кроків назад", – сказав він.

Він підкреслив, що представництво НАТО хоче бачити Службу безпеки України ефективною.

"Я можу говорити від усього міжнародного суспільства. Можу сказати, що ми хотіли б бачити СБУ – демілітаризованою і деполітизованою, ефективної службою внутрішньої безпеки", – говорить представник НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: