fbpx
Сьогодні
22:37 13 Чер 2018

Думав, що про нього забудуть. На Донеччині затримали пособника бойовиків, який 4 роки переховувався в храмі

Фото: ua.news

Навесні 2014 житель Слов'янського району кинув дружину з чотирма дітьми і приєднався до бойовиків – добровільно погодився рити окопи для окупантів, які зайняли територію його селища. Після того, як район, звільнили від окупації, чоловік заховався у храмі, розраховуючи, що про нього «забудуть».

Про це повідомляє поліція Донецької області.

Дільничними офіцерами слов'янської поліції був встановлений факт зв'язку одного з жителів селища Хрестище з учасниками НВФ. Чоловік 1980 року народження зізнався правоохоронцям, що навесні 2014 року дійсно погодився допомагати терористам – рити окопи і здійснювати «фільтрацію» – виявляти проукраїнські налаштованих громадян, перевіряти автотранспорт і багаж.

Під час визволення міста пособник терористів злякався за своє майбутнє, покинув ряди НВФ і став жити при храмі, сподіваючись, що його не знайдуть.

Тепер по ньому відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: