fbpx
Сьогодні
11:14 08 Чер 2018

Поліція затримала власників агрохолдингу через забруднення середовища

Поліція затримала власників одного з агрохолдингів, які влаштували на Київщині утилізацію побічних відходів тваринного погодження просто закопуючи в їх в землю.

Про це пише прес-центр Нацполіції.

Двом власникам "курячого" бізнесу та керівникові структурного підрозділу компанії вже повідомлено про підозру та затримано.

Дане підприємство знаходиться на території Київської області та займається розведенням та виробництвом свійської птиці та інших м'ясних продуктів. Під час технологічного процесу утворюються відходи, які повинні перероблятися та утилізуватися.

Відповідно до українського законодавства рештки забитої птиці, а також трупів курей, повинні зберігатися на спеціальних майданчиках, облаштованих для запобігання потрапляння решток у грунт та водні об'єкти.

Натомість вони, щоб заощадити організували утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках, а також створення стихійних сміттєзвалищ.

"Такий засіб "переробки" несе велику загрозу для санітарно-епідеміологічного благополуччя та здоров'я мешканців навколишніх сіл. Адже, небезпечні сполуки, що утворюються від розкладання решток птиці, потрапляють у землю та грунтові води", – пишуть у поліції.

За результатами проведених заходів були затримані власники агрохолдингу та керівник структурного підрозділу.

Наразі їм повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ст. 236 (Порушення правил екологічної безпеки), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: