fbpx
Сьогодні
11:56 07 Чер 2018

З МВФ досягнуто компромісу щодо Антикорупційного суду, - Найєм

Народний депутат Мустафа Найєм від фракції "БПП" заявляє про досягнення компромісу за результатами переговорів із Міжнародним валютним фондом 

Про це він повідомив у Facebook.

"На даний момент за результатами нічних переговорів компроміс навколо законопроекту про антикорупційний суд виглядає наступним чином. Вето Ради міжнародних експертів при призначенні суддів може бути подолано більшістю голосів спільною комісією у складі членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Ради міжнародних експертів", – поінформував Найєм.

Разом з цим обов'язковою умовою, зазначив він, має бути що у цю більшість має входити не менше половини членів Ради міжнародних експертів.

"Так, ВККС складається із 16 членів, рада експертів – із 6, спільна комісія – 22 людини. Для подолання вето необхідно 12 голосів. Саму процедуру подолання вето можуть ініціювати троє членів Ради міжнародних експертів", – зазначив депутат.

Але це за умови, що як мінімум троє із них – це будуть члени Ради міжнародних експертів. І саме ці троє експертів можуть ініціювати подолання вето в будь-якому випадку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: