fbpx
Сьогодні
15:01 07 Чер 2018

Держслужба з питань праці взялася за IT-компанію з Черкас, бо та наймала фрілансерів

Державна служба з питань праці обвинувачує черкаську IT-компанію SPD Ukraine у порушенні законодавства за оформлення персоналу за цивільно-правовими договорами.

Про це пише  AIN.UA

У середині травня Державна служба України з питань праці прийшла з перевіркою до SPD Ukraine, після чого звинуватила керівництво в порушенні трудового законодавства по 11 співробітникам, з якими компанія співпрацювала.

Тепер компанії, загрожують великі штрафи, проте в SPD Ukraine стверджують, що діяли в рамках закону, більш того, за цих співробітників до держбюджету було сплачено податків в 10 разів більше, ніж якби оформили їх у штат.

"У нас все оформлено офіційно, ніяких "конвертів" і "неоформлених" немає в помині, – стверджує виконавчий директор і за сумісництвом директор з юридичних питань SPD Ukraine Микола Кудрявцев.

Однак уже через кілька днів в SPD Ukraine надійшли акти від Держпраці, згідно з якими компанії ставилися грубі порушення трудового законодавства стосовно 11 фахівців з SPD-Group Ukraine і ще 9 осіб по Software Product Development.

Ці фахівці співпрацювали з SPD Ukraine на підставі договорів цивільно-правового характеру на надання послуг (разових, віддалених або періодичних, без потреби в постійній співпраці). Тобто вони були фрілансерами.

"По суті це схожі договору з аутсорсерами, але люди з тих чи інших причин не мають статусу ФОП", – пояснив Кудрявцев.

На таких умовах SPD Ukraine працювала в основному з розробниками, також у компанії були договори з сисадмінами, організаторами івентів, флористом.

На думку представників Держпраці, компанія не мала права укладати договори з розробниками, а повинна була прийняти їх в штат за трудовим договором.

Тепер компанії SPD Ukraine доведеться заплатити штраф у розмірі 130 мінімальних зарплат – за кожного не оформленого в штат субпідрядника. У сумі штраф за 20 людей може скласти до 2 млн грн.

"Сума податків за такими договорами (цивільно-правового характеру – ред.) Становить не 5%, як у ФОП, а повні 42%. Тобто така ж ставка, що і у найнятих в штат співробітників. Ці податки за людей платить сама компанія – ми принципово відмовилися від будь-яких ігор з готівкою і оформляли всі виплати офіційно", – кажуть в компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: