fbpx
Сьогодні
14:21 07 Чер 2018

Аваков пропонує тимчасово заборонити жителям окупованого Донбасу обирати Раду і президента

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що жителям окупованих територій після звільнення цих територій не можна брати участь у виборах до центральних органів влади упродовж 3-5 років.

Про це він заявив на ІХ Національному експертному форумі у Києві.

"Ми маємо накласти мораторій на 3-5 років на виборах на цих територіях до центральних органів влади. Це не моя фантазія чи жорсткість – це світовий досвід, той, який ми можемо спостерігати, в тому числі, у країнах Балканського півострова або у тій же Іспанії", – сказав Аваков.

При цьому, він виступав за те, аби вибори до місцевих рад проходили одразу.

"Щоб ми отримали легітимну владу, яка буде співпрацювати з центральним представником влади України", – пояснив міністр.

Він вважає, що цей крок необхідно зробити, щоб уникнути можливих загострень у майбутньому.

"Ми маємо трохи заспокоїти це суспільство, дати можливість прижитися там новим громадянським інституціям, нормальній дискусії, пресі, і тоді вже спокійно проводити вибори. В іншому випадку це знову призведе до загострення, зіткнень і ми не отримаємо ефект мирного процесу", – наголосив міністр.

Слід зазначити, що пункт про мораторій щодо участі жителів Донбасу у виборах до центральних органів влади після деокупації міститься і в розробленій Аваковим "Стратегії відновлення цілісності України і деокупації Донбасу", яка була оприлюднена 7 червня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: