fbpx
Сьогодні
11:58 11 Тра 2018

У Грузії хочуть обмежити виїзд громадян до ЄС

Фото Reuters

У Грузії розробили законопроект, який розширить підстави для відмови громадянам країни у виїзді до країн Шенгенської зони.

Про це повідомляє "Грузія онлайн".

Ініціатори законопроекту пояснюють це превентивними заходами, щоб скоротити витік людських ресурсів до ЄС.

Відповідно до законопроекту, якщо на прикордонному пункті Грузії буде встановлено, що громадянин їде до країни ЄС або Шенгену, йому може бути відмовлено в перетині кордону, якщо у нього немає: біометричного паспорта, виданого протягом останніх 10 років, та строк дії якого не менше 3 місяців до дня повернення в Грузію; зворотного квитка; чинного бронювання готелю/житлової квартири, або якого-небудь іншого підтверджуючого документа чи адреси.

Також на кордоні можуть вимагати пред'явлення: пасажирської страховки та документа, що підтверджує фінансове забезпечення поїздки.

Ініціаторами законопроекту є члени парламентської більшості Арчіл Талаквадзе, Ека Беселія, Мамука Мдинарадзе, Георгій Вольські, Кахабер Кучава, Отар Данелія, Георгій Хатидзе, і Звіад Квачантирадзе.

Безвізовий режим між Грузією і ЄС набув чинності 28 березня минулого року.

Проте Євросоюз залишив за собою право задіяти механізм призупинення безвізового режиму, якщо з третіх країн збільшиться кількість нелегалів, необґрунтованих заявок про надання притулку чи їхні громадяни створять загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: