fbpx
Сьогодні
14:57 11 Тра 2018

Реформа: стало відомо, якими будуть завдання і вишкіл нової військової поліції

Замість Військової служби правопорядку у Збройних силах України створять Військову поліцію.

Ці 16 років, що минули від моменту створення Військової служби правопорядку, були часом становлення і пошуку свого місця й розуміння тих завдань, які ми повинні виконувати. Це підтримання правопорядку, профілактика правопорушень, забезпечення безперешкодного пересування військових автоколон, боротьба із диверсійними групами противника тощо.

Про це начальник Головного управління ВСП Збройних Сил України генерал-майор Ігор Криштун розповів в інтерв'ю для ІА «Рубрика».

«Натепер Військова служба правопорядку перебуває на порозі набуття нової якості», – наголосив він.

За словами очільника ВСП, перед війною залишалося трохи більше 1 тисячі й стояло питання про подальше скорочення, зокрема і важливого для служби 138-го центру.

«З перших днів АТО ми активно почали брати в ній участь – як відповідно до свого функціоналу, так і виходячи за його межі. Згодом фактично в кожному батальйоні з'явилися наші представники, які спільно з командирами, зокрема і в добробатах, виконували поставлені завдання. Уже маємо інше покоління військових правоохоронців, які знають, що робити в бойовій обстановці, й не бояться йти на передову. На терені Операції об'єднаних сил діють 15 комендатур ВСП. З них частина перебувають на передньому краї. Наші хлопці виходять, якщо треба, і на «нулі», й працюють по всім випадкам загибелі військовослужбовців, знищення бойової техніки тощо…», – зазначив Криштун.

Також спільно з канадцями торік було відкрито Навчальний центр ВСП, використано досвід Польщі, Італії й інших держав. У львівському центрі фактично створено інтернаціональний викладацький склад – там разом працюють канадські, данські, литовські й британські інструктори.

«Своїх фахівців ми вчимо, передусім, методам запобігання злочинів і правопорушень. Навчаємо і як надавати першу меддопомогу. 30 наших фахівців з тактичної медицини готуємо на Яворівському полігоні разом з канадцями. Вони тут здобувають другу профільну спеціальність. 20 представників ВСП пройшли вишкіл з мінної безпеки у Кам'янці-Подільському. А в травні іще 30 військових правоохоронців разом із британцями освоюватимуть такі цікаві теми, як бойові дії в міських умовах і мінна безпека. Відкрили ми і такий актуальний напрямок підготовки, як захист військовослужбовців. Ми дедалі більше працюємо із адвокатськими та правозахисними організаціями задля надання військовослужбовцям якісної правової допомоги», – розповів Криштун.

Читайте повністю ексклюзивне інтерв'ю «Військова поліція: 4 роки у правовому вакуумі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: